Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Kvinna död efter explosionen i Annedal

En av de tre kvinnor som har vårdats på intensivvårdsavdelningen sedan explosionen i Annedal har avlidit under fredagsmorgonen. Kvinnans anhöriga har underrättats och brottsrubriceringen har nu ändrats.
– Det innebär att vi nu har en mordutredning, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson.

Över två veckor har gått sedan den kraftiga explosionen på Övre Husargatan i Annedal i centrala Göteborg som tvingade hundratals personer från 140 lägenheter att evakueras från sina hem och skadade 16 personer.

Av dessa fick tre kvinnor och en man vårdas på intensivvårdsavdelningen, och på fredagsmorgonen meddelar polisen att en av kvinnorna har avlidit under fredagen.

– Det är mycket allvarligt att en person fått sätta livet till. Det är ett faktum att det gått så långt att en person dog, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson på polisen.

LÄS MER: Mark Lorentzons dödsorsak fortfarande inte fastställd

LÄS MER: Då kan de första boende återvända till Övre Husargatan

Inga fler vårdas på sjukhus

Kvinnans anhöriga har underrättats, och enligt polisen var hon den sista som vårdades på sjukhus efter explosionen.

– Den här händelsen är ovanlig i sig när det gäller omfattningen av explosionen och att det har lett till ett dödsfall är oerhört tragiskt. Den som har gjort det här har inte visat någon hänsyn till någon av de boende i fastigheten, säger Stefan Gustafsson.

Och till följd av kvinnans död utreds händelsen numera som mord, istället för försök till mord, och grov allmänfarlig ödeläggelse.

LÄS ÄVEN:

Viktor Mattsson försöker ta en dag i taget

Hjälten från Annedal hyllas av Göteborgs stad

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.