Kvinna häktad misstänkt för mord

En kvinna i 55-årsåldern häktades under måndagen skäligen misstänkt för mord på sin sambo, vilket är den lägre misstankegraden. Hur mannen, som hittades död i en lägenhet i Hisings backa, avlidit är fortfarande oklart.
– Det är inte det klaraste av alla fall, säger kammaråklagare Bengt-Olof Berggren.

ANNONS
|

Sent på fredagseftermiddagen i förra veckan larmades polisen till en bostad i Hisings Backa. En man hittades då död.

– Åklagare är inkopplad på fallet och vad som orsakat dödsfallet är oklart, liksom dödsorsaken. Nu måste vi avvakta den kriminaltekniska och rättsmedicinska utredningen, sa då Anna Göransson, presstalesperson vid polisen i region Väst.

En kvinna i 55-årsåldern greps och anhölls på sannolika skäl misstänkt för mord alternativt vållande till annans död. Enligt uppgifter till GP var den döde mannen hennes sambo,

– Kvinnan är delgiven misstanke om mord och skälen till det vill jag inte gå in på förrän brottsplatsundersökningen är klar, sa jouråklagare Mats Ihlbom i helgen.

ANNONS

LÄS MER: Man hittad död i bostad – kvinna anhållen för mord

Häktningsförhandling

I helgen hölls förhör med kvinnan.

– Hon förnekar allt ansvar för allt brottsligt som hon kan tänkas vara misstänkt för, säger hennes advokat Magnus Hedenberg och fortsätter:

– Det är en tragisk historia, jag vill inte gå in på några detaljer. En tråkig historia och så vitt jag kan bedöma har det inte begåtts något brottsligt. Det är också hennes inställning.

På söndagen begärdes kvinnan häktad. Då skäligen misstänkt, vilket är den lägre misstankegraden, för mord.

Brottet ska enligt misstankarna ha skett från en okänd tidpunkt fram till 17.42 på fredagen. Enligt åklagaren var det då kvinnan larmade om att sambon låg dåd i bostaden.

Under måndagseftermiddagen hölls häktningsförhandlingen vid Göteborgs tingsrätt. Kvinnan leddes in i tingssalen klädd i kriminalvårdens gröna kläder och tittade sig först omkring i salen innan hon satte sig ned bredvid sin advokat.

Under inledningen av förhandlingen yrkade kammaråklagare Bengt-Olof Berggren på att kvinnan skulle häktas skäligen misstänkt för mord, i andra hand skäligen misstänkt för grovt vållande till annans död genom ett "medvetet risktagande av allvarligt slag".

Advokaten förvånad är beslutet

Efter att merparten av förhandlingen hölls bakom stängda dörrar meddelade tingsrätten senare sitt beslut – kvinnan häktas skäligen misstänkt för mord. Kvinnan visade ingen större reaktion när häktningsbeslutet meddelades. Hon lyfte endast på ögonbrynen.

ANNONS

Kvinnans advokat, Magnus Hedenberg, menar att beslutet var oväntat.

– Det förvånar mig att hon blev häktad. Hon skulle inte ha blivit häktad egentligen enligt min uppfattning. Jag tyckte inte att det fanns tillräcklig grund.

Åklagaren: "Inte det klaraste av alla fall"

Åklagaren Bengt-Olof Berggren konstaterar att utredningen nu har har max en vecka på sig att förbättra bevisläget från skälig misstanke till sannolika skäl.

– Omständigheterna i detta är något oklara vilket är anledningen till att hon sitter häktad på den lägre misstankegraden. Det är inte det klaraste av alla fall, säger Berggren och fortsätter:

– Det är ingen hemlighet att obduktionen i morgon kan ge en fingervisning på var vi hamnar.

ANNONS