Kvinna åtalas för dubbelmord i Hjo

En kvinna i 30-årsåldern åtalas vid Skaraborgs tingsrätt för dubbelmord. Det var i början av mars som två personer, en man och en kvinna, hittades döda i sin bostad. Kvinnan ska ha bedömts som psykiskt sjuk och larmade själv polisen efter händelsen.

ANNONS
LocationSkaraborg||

Det var den 8 mars 2020 som polisen fick ett larm om att något hänt i en bostad i Hjo kommun. När polisen kom till platsen möttes de av en kvinna i 30-årsåldern som uppgav att något hänt. Ett par, en kvinna och en man hittades sedan avlidna i sin bostad med flertalet skär-och sticksår.

Kvinnan åtalas nu för dubbelmord och har efter en rättspsykiatrisk utredning funnits lida av allvarlig psykisk sjukdom. Enligt åklagaren ska det sedan tidigare ha funnits en hotbild mot paret från kvinnan som de ska ha haft en relation till.

– De var rädda för henne. Det framgår i förhör att hon varit arg på paret under den senaste tiden, säger kammaråklagare Jenny Karlsson.

ANNONS

Nekar till brott

Utredningen som pågått sedan i våras är omfattande och innehåller flera förhör och även teknisk bevisning från brottsplatsen. Vilket eventuellt motiv kvinnan kan ha haft för att mörda paret återstår att se menar åklagaren.

– Vi har hållit många och långa förhör med kvinnan där hon i vissa delar beskriver händelseförloppet. Hon nekar däremot till brott så vi får se vad som framkommer under huvudförhandlingen, säger Jenny Karlsson.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS