Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Räkna med blåst i kväll och i natt. Men redan på onsdagen kan det bli solglimtar.

Kulingvarning längs västkusten

Kulingvarning längs kustbandet och till havs natten till onsdagen. Vädret på land fortsätter gå i höstruskets tecken. Men mellan de passerande lågtrycken blir det solglimtar i Göteborg och övriga Västsverige.

SMHI har utfärdat klass 1-varning längs kustbandet och till havs under tisdagskvällen och natten till onsdagen. Vindstyrkor beräknas uppgå mellan 14 och 17 meter i sekunden.

På land är vädret lugnare men ändå med en slagsida för blåst och regn. Resten av veckan verkar gå i samma spår, enligt vädertjänsten Forecas prognos.

- Det ser ut om att flera lågtryck som kommer att passera Göteborg och Västsverige i veckan, säger meteorolog Ingrid Nenkert.

Molntäcket kommer att luckras upp under onsdagen med chanser för solglimtar under eftermiddagen. I Halland blir det molnigt och mulet mest hela dagen, risk för skurar.

Torsdag och fredag dyker nya lågtryck upp som innehåller ihållande regn. Räkna också med att det blir rejält blåsigt på västkusten. Men molnen passerar snabbt och det ger solen en möjlighet att titta fram korta stunder senare på dagarna.

I helgen väntar fler lågtryck som kan ge skurar. Lördag och söndag blir det också lite kallare när temperaturen sjunker och håller sig under tio grader.

- Tyvärr håller högtrycken till vid Medelhavet. Det här är typiskt höstväder som vi befinner oss i, säger Ingrid Nenkert.

Ps. Följ vädret på gp.se:s vädersida.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.