Krokodilen kan bli säsongens sista skulptur

Först skapade han en älg av snö. Sedan en isbjörn. Nu har Mohannad Solaiman gjort en snökrokodil på Drottningtorget.
– Jag skulle egentligen göra en svan, men lyckades inte. Snön var väldigt blöt, säger han.

ANNONS
|

Det börjar likna något av en följetong. Först gjorde skulptören Mohannad Solaiman, med artistnamnet Jeibool, en älg i snö och is, sedan en stor isbjörn, och på fredagen kunde förbipasserande göteborgare se en krokodil i snö vid Drottningtorget.

– Jag tänkte att en krokodil skulle vara rolig för barnen, säger han.

Egentligen var det tänkt att han skulle göra en svan. Men eftersom det gått mot plusgrader var snön för blöt.

– Jag höll på i nästan tre timmar, men lyckades inte. Den gick sönder.

Vill sprida glädje

Mohannad Solaiman planerade att gå hem istället, men på vägen upptäckte han en snöhög som såg ut nästan som en krokodil. Och tre timmar senare hade han skapat en krokodil.

ANNONS

LÄS MER:Snöälgens skulptör har gjort det igen

– Varje år kommer det några kalla dagar med snö i Göteborg. Folk känner kanske att det är kallt, att det inte finns något roligt i stan. Jag vill göra något som gör de här dagarna roligare när folk går ute, säger han.

Nu är det dock oklart om det kan bli några fler skulpturer den här säsongen.

– Snön smälter, det funkar inte riktigt, säger han.

”Ger mig energi”

När Mohannad Solaiman har stått och arbetat med sina skulpturer har många kommit fram, varit glada och fotat. Även på sociala medier har han fått många kommentarer han är tacksam för.

– Jag är tacksam för alla människor som har visat sig intresserade och varit väldigt snälla. Jag försöker göra folk glada, men de ger mig samma sak för mig. Det ger mig mycket energi så att jag kan fortsätta, säger han.

LÄS MER:Konstnären bakom jätteälgen gjorde ny skulptur av snö och is

LÄS MER:Han skapade massivt isslott – dolt i skogen

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS