Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Krockad personbil jagade lastbil efter kollision

En lastbil fortsatte köra efter att ha krockat med en personbil på Söderleden under måndagseftermiddagen. Tilltaget fick privatpersonen att följa efter chauffören och kräva försäkringsuppgifterna.

Strax efter klockan 16.00 på måndagen blev polisen i region Väst informerade om en misstänkt smitningsolycka på Söderleden i närheten av Gnistängstunneln.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Detta sedan en lastbil ska ha kört in i en personbil men trots kollisionen fortsatt söderut mot Frölunda. Inringaren var den krockade motparten som själv tagit upp jakten efter fordonet. Ett korrekt agerande, enligt polisens presstalesperson.

– Är man inte skadad och kan följa efter på behörigt avstånd medan man informerar polisen är chansen större att vi kan hitta fordonet, säger Ulla Brehm vid polisen region Väst.

Initialt hanterades den mindre krocken av polisen som en misstänkt smitning.

Fick stopp på lastbilen

Men när patrullbilen kom fram till Säröleden fann man både last- och personbilen stillaståendes ut med vägrenen. Privatpersonen hade lyckats få stopp på lastbilen och parterna kunde på egen hand göra upp.

– De kunde på egen hand byta försäkringsuppgifter med varandra. De var dock inte överens, men det är inte en polisiär sak, säger presstalespersonen Ulla Brehm vid polisen region Väst.

I och med samförståndet avstod polisen att skriva en anmälan på händelsen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.