Krock vid NK – flera personer sprang från platsen

Vid lunchtid på måndagen krockade två personbilar i höjd med Nordiska Kompaniet i centrala Göteborg. En av bilarna kördes i hög hastighet i väg från platsen, för att sedan överges av tre personer springandes därifrån.

ANNONS
|

Det var vid 12.27 som larmet inkom från SOS Alarm. Enligt händelsebeskrivningen rörde det sig initialt om en brand, uppgifter som senare visar sig vara felaktiga.

– Nej, det rör sig om en smitningsolycka. Två bilar körde ihop vid NK, varav ena bilen körde i väg i hög hastighet och stannade till vid Tesla. Tre personer sprang från platsen och lämnade bilen, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg.

Polishelikopter i Göteborg

I samband med händelsen cirkulerade en polishelikopter i Göteborg. Enligt Christer Fuxborg tyder mycket på att den var involverad i sökandet efter personerna som smitit från olyckan.

– Jag kan tänka mig att den varit på ett annat rutinuppdrag för att sedan rycka in i det här ärendet, säger han.

ANNONS

Efter händelsen sökte polisen av området i centrala Göteborg för att hitta de tre personerna som sprungit från olycksplatsen. Vid 16-tiden meddelade polisen att sökandet är avslutat. Ingen var då gripen.

Det finns inga inrapporterade personskador i samband med olyckan.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS