Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En motorcykel och en bil krockade i Frölunda under tisdagen. Bild: Läsarbild

Krock mellan bil och mc i Göteborg

Det har skett en flerfordonskrock i på en mindre gata i Frölunda, i Göteborg. En personbil och en motorcykel har krockat och mc-föraren, en man i 20-årsåldern, har skadats lindrigt. Vägen där olyckan skett var avstängd men är åter fullt framkomlig.

Larmet om olyckan kom in klockan 12:03. Kollisionen ska ha skett i en korsning i Frölunda. Det ska ha varit en personbil och en mc som krockat ihop. Det var stopp i trafiken under räddningsarbetet men nu ska vägen vara öppen att åka på igen.

– Just nu underlättar vi för ambulanspersonalen och så småningom ska fordonen föras bort. Motorcykeln kan behövas bärgas. Vägen är helt avstängd, säger Joakim Hallin, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg.

En till sjukhus

Mc-förarens skador är i nuläget oklara.

– Ambulansen har tagit hand om mc-föraren, han var vaken och talbar mer vet jag inte, säger Peter Adlersson, presstalesperson för polisen i region Väst.

Personerna i bilen ska vara oskadda.

– De har inga skador. De är bara chockade, säger Peter Adlersson.

Räddningstjänsten kunde lämna platsen efter en kort tid.

– Det var ingen större insats för vår del. Vi har i stort sett bara flyttat på fordonen, säger Dennis Olsson, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg.

Lindriga skador

Senare under eftermiddagen uppger Sahlgrenskas pressjour att motorcykelföraren har lindriga skador efter olyckan.

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.