Foto: Arkiv/TT
Foto: Arkiv/TT

Kritiken av intraservice:  M och L vill ha extern granskning

I kväll ska nämnden för intraservice fatta beslut om vilka åtgärder som krävs efter stadsrevisionens hårda kritik av intraservices resor. M och L vill att resorna ska granskas av någon utifrån.

ANNONS
|

Tidigare fanns det ett gemensamt yrkande från alla nämndens partier. Det väljer nu Moderaterna och Liberalerna att inte längre ställa sig bakom. I stället har de två partierna skrivit ett eget, där de också vill att en extern granskning görs som går igenom intraservices resor mellan åren 2014 och 2017.

Monika Beiring är moderat och från och med kvällens sammanträde så kommer hon att vara andra vice ordförande i nämnden för intraservice. Hon menar att de förslag som de rödgröna lagt fram inte är tillräckliga.

LÄS ÄVEN: Alliansen vill ha bort Tord Karlsson

– Mån måste gå till botten med vad kritiken handlar om. Därför kände vi att vi ville ha ett eget yrkande. Vi vill också lyfta frågan om varför det har gått till på det här viset när besluten har fattats, säger hon.

ANNONS

Samtliga partier är eniga om att eventuella utlandsresor i framtiden ska fattas av nämnden och inte av tjänstemän inom förvaltningen.

Monika Beiring vill också att frågan om förmånsbeskattning ska granskas.

– Det måste man titta på. Eventuellt behöver man skicka in rättelser till Skatteverket. Grunden är att den här kritiken från stadsrevisionen är oacceptabel.

LÄS ÄVEN: Revisorerna: USA-resor kan vara mutor

Moderaterna och Liberalerna har inte pratat med de rödgröna för att försöka enas om ett gemensamt yrkande. Men nämnden för intraservices ordförande Tord Karlsson (S) har inget emot att fler åtgärder klubbas igenom under kvällens sammanträde.

– Jag ser inga skäl varför vi inte skulle gå med på det och jag skulle bli förvånade om de borgerliga är emot de förslag vi har. Vi har utgått från revisionens rapport när vi skrivit vårt yrkande, säger han.

ANNONS