Kristina Petersen blir GP:s nya programledare

En av SVT:s mest framträdande profiler på Västkusten ansluter till Göteborgs-Posten. Från och med september kommer SVT-ankaret Kristina Petersen bli ett av ansiktena utåt för GP:s nya tv-redaktion.
– Det är en tv-satsning som fyller ett tomrum i Västsverige, GP tänker helt rätt här, säger Kristina Petersen.

ANNONS
|

I höst drar Göteborgs-Postens nästa redaktionella storsatsning igång. Nu kan GP berätta att Kristina Petersen, mångårig medarbetare och ankare på SVT, blir programledare på den nya tv-redaktionen.

– Kristina Petersen är en väldigt kompetent och mångsidig programledare. Hon har under flera år varit en av SVT:s stora profiler i Göteborg och är efter jobbet som nyhetsankare där ett välkänt ansikte för många västsvenskar, säger Louise Sandborg, tv-chef på Göteborgs-Posten.

LÄS MER:Göteborgs-Posten storsatsar på direktsänd tv

Fyller ett tomrum i Västsverige

Kristina Petersen blir, tillsammans med GP:s Karin Jansson, ansiktet utåt för tv-redaktionen.

– Det här är en tjänst som jag genast kände att det stod mitt namn på. Det är en tv-satsning som fyller ett tomrum i Västsverige. GP tänker helt rätt här, säger hon.

ANNONS

Kristina Petersen har efter en 17-årig karriär på SVT blivit ett välkänt ansikte i tv-rutan för många svenskar. Nu lämnar hon public service bakom sig och ansluter till GP den 1 september.

– Jag ser fram emot att med min tv-vana få bygga upp något nytt från starten. Hur många gånger i sitt liv får man vara med om en sån möjlighet? Jag tror att jag kan bidra till mycket här och ser fram emot att få vara med, säger Kristina Petersen.

GP:s tv-chef Louise Sandborg kommer att leda den nya redaktionen.
GP:s tv-chef Louise Sandborg kommer att leda den nya redaktionen. Bild: Anders Ylander

Läsarna vill ha mer tv

Under det gångna året har GP satsat på rörligt kvalitetsinnehåll och märkt av en större efterfrågan hos läsarna. Det är därför GP nu väljer att satsa ytterligare på tv med en ny studio för att kunna utöka antalet breaking news-sändningar, men också planerade sändningar och göra rörliga inslag som skapar ett mervärde för läsarna.

Tv-hubben i GP-huset kommer även att bli direktsändningsdesk för Stampens övriga titlar i Västsverige: Bohusläningen, TTELA, Hallandsposten, Hallands Nyheter och Strömstads Tidning.

– Nu ska vi tillsammans bygga upp en tv-redaktion som ger läsarna direktsända nyheter med hög kvalitet och mer rörlig bild online, säger Louise Sandborg.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS