Krasch mellan spårvagn och personbil

En spårvagn och en personbil har krockat vid Aschebergsgatan i Göteborg. En person har först till sjukhus med ambulans. - Bildörren blev intryckt i krocken och det är lite oklart vad som hänt, säger polisens presstalesman Ulla Brehm.

ANNONS
|

Olyckan har inträffat i korsningen mellanAschebergsgatan och Föreningsgatan i Göteborg. Polisen larmades om olyckan klockan 18.20 på tisdagen.Enligt ett vittne vid platsen ser det ut som att en personbil har kört in i sidan av spårvagnen. Ambulans och räddningstjänst fanns på platsen och spårvagnen ifråga är från linje 10 och enligt vittnen med namnet "Agne Simonsson".

– Föraren är kvar i bilen. Dörren ska vara intryckt. Jag vet inte om dörren är skev så att den inte går att öppna eller om hela dörren är intryckt, berättade polisens presstalesman Ulla Brehm kort efter larmet.

Polisen hade direkt efter olyckan inga uppgifter om personen i bilen har skadats eller inte. Polisen kunde inte heller uppge om passagerare ombord på spårvagnen ska ha skadats.

ANNONS

Tumultartat på platsen

Räddningstjänsten arbetade för fulltpå platsen med att kunna forsla bort bilen.

- Personen har tagit sig ur bilen själv. Vi är på plats för att sanera bort glassplitter och dra undan bilen, säger Mikael Lindgren, på räddningstjänsten Göteborg.

Vittnen på plats berättar att personbilen krockat med spårvagnen i hög hastighet.

- Räddningstjänsten håller på att dra loss bilen från spårvagnen nu och det är många räddningsfordon på plats. Två ambulanser, flera polisbilar och ledningsfordon, säger Peter Sundberg, från platsen.

SOS Alarm meddelar att en person förts med ambulans till sjukhus med oklara skador.

Vid 19-tiden meddelar räddningstjänsten att man lämnat platsen och att både bil och spårvagn ska vara avlägsnade.

ANNONS