Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Under lördagsmorgonen drabbades Västtrafiks av ett tekniskt haveri som påverkade all spårvagnstrafik i hela Göteborg och Mölndal. Bild: Robin Aron
Under lördagsmorgonen drabbades Västtrafiks av ett tekniskt haveri som påverkade all spårvagnstrafik i hela Göteborg och Mölndal. Bild: Robin Aron

Kraftiga störningar i påverkade spårvagnstrafiken i hela Göteborg och Mölndal

Under lördagsmorgonen hade Västtrafik problem med sitt interna datasystem. Vid klockan nio var det tekniska problemet åtgärdat.

Det ska vara ett internt datasystem som kraschat av okänd anledning. Tidigare under morgonen kunde man inte leda rätt förare till rätt spårvagn, vilket i sin tur ledde till att vagnarna inte kan köras ut.

– Det beror på ett tekniskt fel, men vi vet inte och kan inte riktigt se omfattningen i nuläget, säger Göte Andersson, störningskoordinator på Västtrafik.

Enligt Västtrafik fick man räkna med en ökad risk för förseningar och inställda avgångar i spårvagnstrafiken. Trafikinformation om vilka turer som är försenade eller inställda saknades i appen, på Västtrafiks hemsida och på avgångstavlorna.

Strax efter klockan nio meddelade Västtrafiks störningsjour att det tekniska felet var åtgärdat.

– Hela spårvagnstrafiken i Göteborg och Mölndal var drabbad. Vi har inte riktigt detaljerna klart än, men det var en form av tekniskt fel med koppling till kommunikation, säger Johan Morsten störningskoordinator på Västtrafik.

Hur många resenärer har påverkats?

– Vi har inte detaljerna kring det men vagnarna var ute och körde. Det är allt vi har att säga just nu, säger Johan Morsten.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.