Snön har bidragit till stora förseningar i busstrafiken.
Snön har bidragit till stora förseningar i busstrafiken. Bild: Jessica Segerberg

Kraftiga förseningar i busstrafiken

Det är kraftiga förseningar i busstrafiken i Göteborg på grund av förmiddagens snöfall. Flera bussar har varit upp till 20 minuter försenade.
– Vi har haft jättemycket förseningar under morgonen, säger Tina Zarey, störningskoordinator vid Västtrafik.

ANNONS
|

Under hela morgonen har snön vräkt ner över Göteborg och har lämnat ett snötäcke på stadens gator och vägar. Detta har ställt till det i busstrafiken.

– Vi har haft jättemycket förseningar under morgonen. Vissa bussar har varit inställda och andra försenade. Det är på grund av att det har snöat mycket och varit väldigt halt, säger TIna Zarey.

Enligt henne har flera resenärer varit tvungna att vänta 15-20 minuter, andra bara några minuter. Om man vill veta om och hur mycket ens buss är försenad rekommenderar TIna Zarey att man kollar på Västtrafiks hemsida, eller i appen reseplaneraren i mobilen.

ANNONS

– Där uppdaterar vi när bussarna går kontinuerligt så där ser man när bussen kommer att gå, säger hon.

LÄS OCKSÅ: Snöigt värre i Västra Götaland

Snön ställer till med bussolyckor

Förutom kraftiga förseningar har snöovädret även orsakat en allvarlig trafikolycka under förmiddagen.

– En västtrafikbuss och en lastbil var inblandade frontalkrock i Gunntorp i Ale kommun, säger Brian Hansen, störningskoordinator vid Västtrafik.

Det finns passagerare på bussen men inga skador har rapporterats.

Ytterligare två Västtrafikbussar var inblandade i en mindre incident under morgonen. Men det är oklart om det var snön som orsakade den.

– Två bussar som var på väg till Mölnlycke-terminalen och Heden fastnade bakom en lastbil som blockerade vägen. Lastbilen var felparkerad. Vi vet inte om det var på grund av snön eller inte, säger TIna Zarey.

LÄS MER: Lastbil och buss i frontalkrock

Förseningar i flygtrafiken

Det ska enbart vara Västtrafiks busstrafik som påverkas av snöfallet. Spårvagnstrafiken flyter på som vanligt, enligt Tina Zarey. Vädret är däremot lett till förseningar i flygtrafiken från Landvetter Airport på upp till två timmar.

– Vi har en vädersituation på Göteborg Landvetter Aiport som skapat vissa förseningar i flygtrafiken. På avgångssidan finns några förseningar, säger Hans Uhrus, presschef för Swedavia.

ANNONS

Han rekommenderar resenärer att hålla sig uppdaterade via deras hemsida.

SJ uppger att snön inte har bidragit till några störningar i SJ:s tågtrafik.

– Tågtrafiken rullar utan problem, det har varit en lugn förmiddag, säger Carl-Johan Linde, presskommunikatör SJ.

ANNONS