Kraftig villabrand i Västsverige

Räddningstjänsten håller just nu på att bekämpa en villabrand i Munkedalsområdet.

ANNONS
|

Det var runtlunchtid som larmet kom om en brand på en gård strax utanför Dingle. Räddningstjänst från Munkedal är på plats och man har begärt förstärkning från Uddevalla, bland annat en tankbil med vatten. Senare begärdes också depåfordon med rökskydd från Uddevalla och även förstärkning från Brastad.

- Villan är övertänd, och man beräknar att det kommer ta två och en halv timme innan polisen kan närma sig och spärra av platsen, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesman i Göteborg.

Rökdykning pågår

Räddningstjänsten håller just nu på med rökdykning. Det var inledningsvisoklart om det fanns människor kvar i byggnaden, men enligt Fuxborg befann sig enbart en person i byggnaden.

ANNONS

- Personen som bodde i byggnaden har tagit sig ut på egen hand, säger Fuxborg.

Enligt honom är det ännu oklart vad som orsakade branden.

- Eftersom vi inte kunnat spärra av än så vet vi inte, vi får se vad räddningstjänsten säger.

Både ambulans och polis är också på plats.

Ingen spridningsrisk

Enligt styrkeledare Mikael Bagge verkar det inte finnas några byggnader i direkt anslutning till det brinnande huset.

– Det är någon form av gård men resterande byggnader ska inte ligga i farozonen.

Ingvar Spetsmark, Bohusläningens reporter finns på plats vid huset och berättar vid 13-tiden att det fortfarande brinner.

– Det finns tre brandbilar och ambulans här, men ingen ska varaskadad. Just nu håller taket på att rasa in. Man kommer inte att kunna rädda det här huset. Det är fortfarande lågor men elden ska vara under kontroll, säger han.

ANNONS