Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Kraftig smäll vid lägenhetshus i Frölunda

Strax innan klockan elva på fredagskvällen larmades polis, räddningstjänst och ambulans till en adress nära Frölunda Torg med anledning av en misstänkt explosion. Även bombskyddet kallades till platsen. Det visade sig vara en kraftig smällare som exploderat i en trappuppgång.

Larmet kom till SOS vid 22.54 på fredagskvällen. Då ska många personer ur allmänheten ringt till SOS om att de hört en kraftig knall vid en flerfamiljsfastighet ett hundratal meter från Frölunda Torg.

Enligt uppgifter till GP ska två maskerade personer setts springa från platsen kort efter att explosionen skett.

– Vår uppfattning är att det var en banger som smällde vid en entrédörr. Det har inte brunnit och vi har inga kända personskador, säger Björn Van Der Kaay vid räddningstjänsten i Storgöteborg.

Bombgruppen kallades in

Även polis och ambulans befann sig på platsen i samband med händelsen.

– Vi fick in det som en explosion i en lägenhet. Det visade sig snarare vara en kraftig smäll i en trappuppgång. Men exakt vad det handlat om vill jag inte uttala mig om. Bombskyddet är på väg dit för att fastställa orsaken, sa Martin Hallberg, vakthavande befäl vid polisen i region Väst under kvällen.

Under lördagsmorgonen hade bombskyddet varit på plats och kunde då bekräfta att det rörde sig om en kraftig smällare.

– Det konstaterades att det var någon form av kraftigare smällare som orsakade skador på ett fönster av fem, säger Martin Hallberg.

En utredning har inletts, under brottsrubriceringen skadegörelse. Men ingen person är gripen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.