Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

Kraftig explosion — föremål kastades in i bostad

En misstänkt handgranat kastades i natt in genom ett fönster i norra Biskopsgården. Enligt uppgift till GP har nattens händelser koppling till den pågående gängkonflikt som blossade upp i december.
— Vi har inlett en förundersökning gällande försök till mord, säger Jens Christensen, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Polisen larmades om explosionen klockan 03.08 på natten till söndagen.

I lägenheten i bostadsområdet i norra Biskopsgården befann det sig enligt polisen sju vuxna personer som enligt polisen inte ska ha skadats fysiskt i samband detonationen.

— Det var en kraftig explosion. Vi har inlett en förundersökning gällande försök till mord och har inga frihetsberövade eller misstänkta i det här ärendet, säger Jens Christensen, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Misstänks ha koppling till gängkonflikt

Enligt GP:s uppgifter ska det förutom vuxna även ha varit barn i bostaden när föremålet kastades in och exploderade i lägenhetens kök.

—Det har orsakat en väldigt kraftig explosion, det skulle exempelvis kunna vara en handgranat. Men det får den tekniska undersökningen visa, säger Jens Christensen.

Enligt uppgift till GP inträffade det två allvarliga händelser vid samma plats i december. Då sattes en närliggande bostad i brand där en person som av allt att döma inte var den tänkta måltavlan för attacken lever.

I samband med brandattacken utbröt även en skottlossning vid platsen.

Nattens händelser har likt tidigare händelser, enligt uppgift till GP, koppling till den pågående konflikt som blossade upp i december mellan två starka familjer som en gång utgjorde kärnan i den så kallade Vårvädersligan från södra Biskopsgården.

Boende uppger för GP att polisen var på plats vid samma bostad redan under natten mellan fredag och lördag, något som även bekräftas av poliskällor. En sten kastades då in mot ett fönster till bostaden.

Ännu ingen gripen

Vid 10-tiden på söndagsmorgonen hävde polisen avspärrningarna vid bostaden efter att den tekniska undersökningen var klar. Under natten genomförde polisen också dörrknackning i området för att höra eventuella vittnen.

Polisens bombgrupp var under morgonen på plats för att undersöka resterna av föremålet som exploderade.

Ingen är i nuläget gripen eller misstänkt för attacken.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.