Kraftig brand stoppade spårvagnstrafiken

En kolonistuga i Lärjeholm i Göteborg brann häftigt under tisdagskvällen och all spårvagnstrafik förbi platsen fick stoppas på grund av kraftig rökutveckling.
– Den är nedbrunnen. Den var övertänd redan när vi kom till platsen, säger Johan Eklund vid räddningstjänsten Storgöteborg.

ANNONS
|

Strax innan klockan 20 larmades polis och räddningstjänst om en brand i en kolonistuga i Lärjeholm i Kortedala.

– Den är nedbrunnen. Den var övertänd redan när vi kom till platsen, säger Johan Eklund, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg.

Kraftig rök vid platsen

Räddningstjänsten skickade två enheter till platsen och spårvagnstrafiken fick inledningsvis stängas av på grund av den kraftiga röken.

Strax före klockan 21 var branden släckt, men räddningstjänsten hade fortfarande en enhet kvar på platsen.

– Branden är släckt så spårvagnarna rullar där igen, säger Johan Eklund.

Brott kan ligga bakom

Orsaken till branden är oklar, men polisen rubricerar ärendet som skadegörelse genom brand vilket indikerar att ett brott kan ligga bakom.

ANNONS

– Ja, man kan väl inte utesluta det. Men man bedömer att det inte är någon idé att genomföra någon teknisk undersökning, säger Peter Adlersson, vakthavande befäl vid polisen region väst.

Ingen person ska ha kommit till skada i samband med branden.

– Det finns inga uppgifter om personskada, säger Peter Adlersson.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS