Kraftig brand i villa

ANNONS
|

Räddningstjänsten ryckte ut med 35 man från stationerna i Lundby, Gårda, Kortedala och Torslanda. Dessutom finns flera ambulanser på plats.

Ännu vid 17-tiden kunde Räddningstjänsten inte med säkerhet säga att det övertända huset är tomt.

Första våningen hade då genomsökts av rökdykare men de hade inte kunnat komma upp på andra våningen och på vinden på grund av branden.

- Vi är tvungna att slå ned branden utifrån. Sen går vi in med rökdykare, säger räddningsledaren Ingemar Waldenby

Lundby brandstation ligger bara några hundra meter från brandplatsen och brandmännen upptäckte att det brann och åkte mot huset innan larmet kom. När de kom fram brann det ur fönster på den stora gula villans övervåning.

ANNONS

Enligt räddningstjänsten står huset under tvångsförvaltning och har saknat bofasta invånare. Däremot befarades att huset kan ha bebotts av hemlösa.

- Villan kommer inte att kunna räddas. Vi släcker så bra vi kan, bland annat för att polisen ska kunna säkra eventuella spår, säger Ingemar Waldenby, räddningsledare.

Enligt Waldenby finns ingen risk för spridning av elden till de hus som finns bara tiotalet meter bort.

Det var Andrea Contreras och hennes man som larmade SOS då de passerade huset vid 15.46 och såg hur branden rasade.

– Vi körde precis nedanför och såg hur det brann vid vinden och hur det vällde ur rök ur fönstret. Räddningstjänsten såg ut att ha svårt att släcka branden.

En av grannarna, en kvinna i 40-årsåldern som inte vill inte nämna sitt namn, säger att huset det senaste året bebotts av missbrukare och hemlösa.

- Anticimex dömde ut huset för flera år sedan och därefter har huset saknat hyresgäster. Men det har varit en livlig trafik av pundare här väldigt länge.

Vid 18-tiden var branden under kontroll.

- Vi har slagit ner elden och har genomsökt större delen av huset utan att hitta någon människa, säger Bosse Andersson på Räddningstjänstens inre stab.

- Men det är stora skador på andra våningen och vinden och vi har inte kunnat söka genom alla vrår ännu.

ANNONS

En timma senare återstår mindre glödbränder i trossbotten.

- Vi har sökt igenom nästan hela huset men än återstår en del svåråtkomliga utrymmen, säger Andersson.

Räddningstjänsten håller på att byta personal och kommer att trappa ner sin insatsen inom den närmaste timman.

Vid 21-tiden återstod glödbränder i en del bjälklag och hela huset hade genomsökts av råkdykare utan att de funnit några omkomna.

Räddningstjänsten kommer att bevaka huset under hela natten till onsdagen.

ANNONS