Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kortedala If:s stuga totalförstörd

Kortedala If:s klubbstuga på Almanackvägen totalförstördes vid en brand i natt. - Vi behöver all hjälp vi kan få, säger Kjell Eriksson, klubbens ordförande.
När räddningstjänsten kom till platsen hade branden hunnit upp till vinden och lågor slog ut från taket. Byggnaden brandhärjades så svårt att den måste rivas.
- Av det jag såg där i morse så finns det inget som talar för en naturlig brandorsak. Branden har startat på utsidan och spridit sig till taket och jag bedömer den som anlagd, säger Claes Tornberg, brandutredare på räddningstjänsten i Göteborg.

Polisens tekniker har ännu inte kunnat gå in i byggnaden för att göra en undersökning eftersom taket bågnar av allt vatten. Risken att det ska störta in bedöms som allt för stor.
- De lyckades rädda en del material men det är mycket som har förstörts. Man får nog säga att stugan är totalförstörd, säger Claes Tornberg.

Många bestörta medlemmar ur klubben anlände till klubbstugan i morse - däribland damlagets tränare Thomas Johansson som bor alldeles i närheten av klubbstugan.
- Det var ingen rolig syn och inte den bästa bästa presenten vi kunde få till vårt 50-års jubileum. Risken finns att många gamla minnen har blivit förstörda, säger han.

Branden var under kontroll strax innan halv sex i morse. Inga personer skadades i branden. Just nu hjälps medlemmarna och räddningstjänsten åt med att rädda det som räddas kan.
- Jag står här mitt i skiten. Vi får inte gå in i lokalen men med räddningstjänsten hjälper oss att få ut pärmar och priser. Alla kläder är totalförstörda, säger Kjell Eriksson.

Klubben försöker nu leta efter alternativa lokaler.
- Det viktigaste är att vi får igång ungdomsverksamheten, resten får komma igång efter hand, säger Kjell Eriksson.

Under förmiddagen ska ett klubbmöte hållas.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.