Koppartjuvar tagna på bar gärning vid kyrka i natt

Vid midnatt togs två män på bar gärning när de bröt loss koppar med kofot från en kyrka vid Redbergsplatsen. Tack vare ett vittne kunde polisen gripa dem direkt.

ANNONS
|

Strax efter midnatt natten till fredagen hörde en boende nära Redbergsplatsen något utanför och när hen tittade ut genom fönstret såg hen två mörkklädda män som rörde sig runt Sankt Pauli Kyrkan med något tillhygge i händerna.

Vittnet ringde polisen, men när de kom till platsen sprang de båda männen bort från kyrkan. En av dem hade en kofot i handen och vid kyrkan stod en kärra med koppar som de brutit loss från byggnaden.

– När vi kommer dit kan vi säkra de här två ganska omgående, säger polisens presstalesman Christer Fuxborg.

Polisen griper dem och de får följa med till polisstationen. Männen, som visar sig vara i 50- och 35-årsåldern, är nu misstänkta för stöld.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS