Biljettkontrollanten tog med sig en man ut från en spårvagn på linje 11 vid Drottningtorget. Där slogs kontrollanten medvetslös av mannen. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle, och har ingen koppling till händelsen.
Biljettkontrollanten tog med sig en man ut från en spårvagn på linje 11 vid Drottningtorget. Där slogs kontrollanten medvetslös av mannen. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle, och har ingen koppling till händelsen. Bild: Robin Aron

Kontrollant slogs medvetslös i Göteborg – gärningsman på fri fot

En biljettkontrollant har slagits medvetslös vid Drottningtorget i Göteborg. Gärningsmannen ska ha sprungit från platsen, och är i nuläget på fri fot.
– Vi har letat efter honom utan framgång, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg.

ANNONS
|

Larmet om händelsen kom klockan 08.34 i morse.

En man, enligt vittnen i 25-årsåldern, hade strax dessförinnan fått gå av spårvagn nummer 11 med en kontrollant, efter att inte ha kunnat visa upp en giltig biljett.

Utanför spårvagnen attackerade han den manliga kontrollanten.

– Han börjar slåss, och misshandlar biljettkontrollanten som ramlar i backen. Sen springer han från platsen, säger Thomas Fuxborg.

Gärningsmannen ska efter misshandeln ha gett sig av i riktning mot Nordstan. Kontrollanten låg då medvetslös på marken.

– Han har varit avsvimmad och medvetslös till en början, men vaknade till efter en stund. En person i närheten var läkare och har hjälpt till, säger Thomas Fuxborg.

ANNONS

Den skadade kontrollanten har förts med ambulans till sjukhus för kontroll.

Gärningsmannen ska enligt vittnen vara en man i 25-årsåldern. Polisen har upprättat en anmälan om våld mot tjänsteman.

Ingen är i nuläget gripen för attacken, uppger polisen.

Texten uppdateras.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS