Konstverk plockades ner av misstag

ANNONS
|

Den skylt som i söndags morse sattes upp på ingången till Nordstan har väckt debatt bland göteborgarna.

Skylten är ett av konstverken i Spot city text art som arrangeras av initiativtagarna Tomas Ferm och Ann- Charlotte Rugfelt Ferm med stöd av Svenska Bildkonstnärsfonden, Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen och Familjen Wikanders Stiftelse.

Bakom konstverket, som heter Förflyttning 262° 1026 m, ligger konstnärerna Tomas Ferm och Ann-Charlotte Rugfelt Ferm.

– Jag blev ledsen när jag såg att den var borta. Det är en del av mig som har stulits var den första personliga reaktionen. Vi har tillstånd att sätta upp skylten och har polisanmält detta, säger Tomas Ferm.

ANNONS

Efter att konstnärerna själva gjort en del efterforskning om försvinnandet visade det sig att skylten tagits ner av park- och naturförvaltningen under måndagseftermiddagen.

– Det var Nordstans köpcentrum och flera andra personer som hörde av sig via trafikinformationcentralen och som ville ha ner den, säger Stanley Jonsson, som jobbar på park -och naturförvaltningen, som är entreptrenörer åt Trafikkontorer.

Varför kollade ni inte upp om det fanns tillstånd bakom skylten?

– Nej, det brukar vi inte göra. Det är vanligt förekommande att det finns skojtexter som vi tar ner. Men vi har sparat skylten och den är på väg upp igen. Hade vi vetat att det fanns ett tillstånd bakom skylten hade vi inte plockat ner den, säger Stanley Jonsson.

ANNONS