Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Kommunen norpade Svens gran

Hallå, Lindomebon Sven Liedberg, som blev av med en ädelgran på tomten när kommunen åkte till fel adress för att hämta julgran.
Hur upptäckte ni det hela?
- Det var min fru som var på väg hem. Hundra meter hemifrån mötte hon en lastbil med en gran och när hon tittade närmare såg hon att vår gran på tomten var borta.

Men hur listade ni ut vem som tagit granen?
- Vi trodde först att den var stulen och gjorde en polisanmälan. Sen pratade min fru med en av grannarna som hade sett lastbilen och tyckte att den såg ut att tillhöra kommunen. Vi kontaktade parkförvaltningen i Mölndals kommun och mycket riktigt så skulle de hämtat en gran på en annan adress på vår gata den dagen. Men av misstag stod vårt gatunummer på lappen.

Hade ni tänkt behålla granen?
- Jajamän. Det var en blågran på cirka åtta meter med tjocka och lite silverskimrande barr. När vi flyttade in i början på hösten var granen det träd i trädgården som vi tyckte verkligen prydde sin plats. Dessutom fungerade den som ett skydd mot vägen. Vi hade faktiskt röjt lite kring den för att den skulle få bättre utrymme.

Men vad hände med den då?
- Den hamnade som julgran utanför Scandic i Mölndal. Jag har varit där och tittat på den.

Hur har kommunen agerat efteråt?
- De har varit förtvivlade och de har verkligen ursäktat sig och varit tillmötesgående.

Har ni fått någon ersättning?
- Ja, vi reglerade detta i går, men jag vill inte gå in på hur mycket det blev. Sedan har de lovat att plantera en ersättningsgran åt oss under våren. Så de har gjort allt rätt. Förutom att de tog en gran för oss, förstås.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.