Kolonistuga brann ner i Kortedala

Strax efter klockan 06 på söndagsmorgonen larmades räddningstjänst om en brinnande kolonistuga i Kortedala. När de kom fram var stugan helt övertänd, men personerna som befunnit sig i stugan när branden startade hade tagit sig ut.

ANNONS
|

Det började brinna i en kolonistuga i Kortedala på söndagsmorgonen. Det var strax efter 06 som räddningstjänst, följt av polis och ambulans, larmades till platsen.

När räddningstjänstens tre enheter kom fram var stugan redan helt övertänd och spridningsrisken bedömdes vara mycket stor.

– Vi försöker nu begränsa branden så att den inte ska sprida sig till övriga stugor, säger Mats Gränsmark, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten.

Det ska ha funnits personer i stugan när branden startade. Hur många människor det rör sig om är oklart, men de ska alla lyckats ta sig ut i tid. Strax efter klockan sju meddelade räddningstjänsten av faran för spridningsrisk var över.

ANNONS

– Vi har släckt ner, meddelar Mats gränsmark, LC-ledare på räddningstjänsten.

Ingen till sjukhus

Ambulanserna som också åkte till platsen behövde inte köra någon till sjukhus för vård.

– De flesta av dem är på väg hem därifrån, ingen med någon patient, säger Gunilla Jönsson, team-ledare på SOS Alarm.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS