Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Spårvagnar och bussar stod still i en tyst minut för att hedra offren i bussolyckan i Härryda den 4 augusti. Bilden är från ett annat tillfälle.  Bild: Stefan Berg
Spårvagnar och bussar stod still i en tyst minut för att hedra offren i bussolyckan i Härryda den 4 augusti. Bilden är från ett annat tillfälle. Bild: Stefan Berg

Kollektivtrafiken stod stilla i tyst minut

På torsdagen klockan 13.00 stod alla Göteborgs spårvagnar och bussar stilla i en minut för att hedra dödsoffren i samband med bussolyckan i Härryda på torsdag förra veckan.

Torsdagen den 4 augusti frontalkrockade en buss och en personbil i Härryda. Flera personer ombord på bussen skadades och föraren av såväl bussen som personbilen avled.

Mot den bakgrunden skickade bussbolaget Nobina, som bussen i fråga tillhörde, ut en förfrågan om att anordna en stilla minut mellan 13.00 och 13.01 på torsdagen.

– Vi ville hedra drabbade i den tragiska olyckan förra veckan, säger Eric Steijer, pressansvarig på Nobina.

Flera av de bolag som trafikerar regionen å Västtrafiks vägnar deltog däribland Göteborgs spårvägar, varför de vagnar i Göteborg som hade möjlighet, stod stilla i staden klockan ett.

– Det är med djupaste medkänsla för förarna och de drabbade resenärerna som vi valde att delta, säger Hans Nilsson, VD för Göteborgs spårvägar.

LÄS OCKSÅ: Två döda och flera skadade efter bussolycka

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.