Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Randi Johansson överraskades om miljonvinsten av Postkodlotteriets Daniel Paris som knackade på hos henne i Agnesberg vid 10-tiden på måndagsförmiddagen. Bild: Pressbild
Randi Johansson överraskades om miljonvinsten av Postkodlotteriets Daniel Paris som knackade på hos henne i Agnesberg vid 10-tiden på måndagsförmiddagen. Bild: Pressbild

Kokerskan Randi överraskades med miljonvinst

När det ringde på dörren under måndagsförmiddagen trodde Randi Johansson, 67, att det var hennes dotter och barnbarn som kom på besök. I stället möttes hon av filmkameror och en check på 3,4 miljoner kronor.
– Jag går i pension om några veckor, nu kan jag köpa bröd och smör i fortsättningen också.

Den närmaste tiden kommer Postkodlotteriet att dela ut sin största vinstsumma någonsin i ett postnummer då totalt 209 miljoner kronor kommer att delas ut till lotteriers medlemmar i Agnesberg i Göteborg.

Det flesta vinnarna kommer att presenteras kommande söndag, men under måndagen fick omkring tio personer besök av lotteriets representanter.

"Fick en chock"

Vid 10-tiden på förmiddagen ringde det på hemma hos 67-åriga Randi Johansson och när GP är i kontakt med henne några timmar senare har hon fortfarande inte hämtat sig efter vinstutdelaren Daniel Paris besök.

– Jag trodde att det var min dotter och barnbarn som skulle hälsa på, men i stället möttes jag av filmkameror. Jag fick en liten chock och har fortfarande inte landat, säger Randi Johansson.

Efter besöket satt hon i sin lägenhet med en check som symboliserade en vinstsumma på hissnade 3,4 miljoner kronor. Vinsten kunde inte komma lämpligare då 67-åringen i slutet av januari går en pension efter att ha jobbat som kokerska i ett skolkök i 40 år.

– Mamma kom till Sverige som 17-åring och har jobbat hårt och knogat på i alla år. Hon är verkligen, verkligen värd det här, vi har suttit och gråtit och av glädje hela förmiddagen, säger dottern.

Delar vinsten med barn och barnbarn

Randi Johansson berättar att hon redan har planer för hur pengarna ska komma till användning.

– Jag tänker dela vinsten lika med min dotter och mitt barnbarn. Jag är 67 år och kommer inte hinna använda allt ändå, men min bostadsrätt är i behov av en totalt renovering så lägenheten kommer att renoveras med nytt kök och badrum och hela rubbet nu när det finns pengar till det.

Randi Johansson berättar också att pengarna ger henne en trygghet inför livet som pensionär.

– Jag har gjort mitt för kung och fosterland och nu vet jag att kan jag köpa bröd, mjölk och smör i fortsättningen också, säger 67-åringen och skrattar.

Fakta: Spelberoende

Behöver du hjälp med ditt spelande? Har du en anhörig som har problem? Kontakta Stödlinjen för hjälp och rådgivning. Du når dem via deras chatt eller på 020-819 100.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.