Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Knivskuren man hittades av tidningsbud

Under natten hittade ett tidningsbud en knivskuren man i Majorna. En stor polisinsats inleddes vid platsen och en man och en kvinna kunde gripas i närheten en stund senare.
– Det utreds som grov misshandel i nuläget, säger Magnus Nordqvist vid polisen.

Det var strax innan klockan 03 natten till måndagen som polis larmades till Jaegerdorffsplatsen i Majorna i Göteborg efter att en man blivit knivskuren.

– Ett tidningsbud kontaktar oss och har hittat en man på Jaegerdorffsplatsen som är knivskuren, säger Magnus Nordqvist, vakthavande befäl vid polisen region Väst.

En insats med flera polisenheter inleddes vid platsen och en stund senare kunde två misstänkta personer gripas i området.

– Efter en kortare insats så kan vi i närområdet gripa en man och en kvinna 40-årsåldern som misstänks för knivskärningen, säger Magnus Nordqvist.

Knivskuren i benet

Enligt initiala uppgifter till polisen ska mannen ha blivit knivskuren i benet. Mannen, som är i 50-årsåldern vårdas nu på sjukhus för sina skador.

– När han kom till sjukhuset var han allvarligt skadad med han tillstånd är nu stabilt, säger Anders Sandahl på Sahlgrenskas presstjänst.

Det är oklart om de misstänkta och den skadade mannen har någon relation till varandra. Händelsen rubriceras i nuläget som grov misshandel.

Vid 05-tiden hade insatsen vid platsen avslutats.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.