Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

En man i 25-årsåldern misstänks för knivskärningen, han greps i centrala Göteborg under tisdagseftermiddagen. Bild: Läsarbild
En man i 25-årsåldern misstänks för knivskärningen, han greps i centrala Göteborg under tisdagseftermiddagen. Bild: Läsarbild

Knivskadad man kom in till vårdcentral

En man med misstänkta knivskador klev under tisdagseftermiddagen in på en vårdcentral i Hjällbo. Drygt två timmar kunde polisen gripa en misstänkt gärningsman.
– Polisen satte papperspåsar på händerna på honom, säger ett vittne.

Polisen larmades om händelsen via vårdcentralen klockan 13.36 på tisdagen. Skadorna som mannen har är i hans axelparti.

Mannens skador bedöms inte som livshotande, och polisen åkte efter larmet till det sjukhus som han senare fördes till för att hålla förhör.

Polisen misstänker att mannen kan ha drabbats av sina skador i samband med ett bråk i en bostad eller i anslutning till en bostad i Hjällbo.

Polisen har under eftermiddagen hämtat in en person från bostaden som kan vara den möjliga brottsplatsen. Den aktuella lägenheten har också spärrats av och kommer att undersökas av polisens tekniker.

– Personen hämtades in i form av ett vittne, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen.

Man gripen i centrala Göteborg

Polisen rubricerar i nuläget händelsen som en grov misshandel. Vad som eventuellt skulle ligga bakom det misstänkta brottet är i nuläget oklart och något som polisen kommer försöka få klarhet i genom bland annat förhör.

Knappt två timmar efter det första larmet, klockan 15,28 greps en man i 25-årsåldern av polisen längs Avenyn i centrala Göteborg.

– Han greps i centrala Göteborg. Vi fick ganska tidigt bra uppgifter att arbeta efter vilket gjorde att vi kunde lokalisera den här personen, säger Peter Adlersson.

Ett vittne till gripandet berättar att polisen satte papperspåsar på händerna på den misstänkte mannen, vilket är en åtgärd polisen kan göra i samband med gripande för att eventuella spår inte ska förstöras.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.