Enligt polisen har ingen person skadats under rånet.
Enligt polisen har ingen person skadats under rånet. Bild: Läsarbild

Knivrån i Göteborg – maskerad man på fri fot

En maskerad man knivrånade en bensinstation i Önnered under tisdagskvällen. En kniv, kläder och hela bytet hittades dock strax efteråt av polis.
– Han är ingen Al Capone direkt, den här rånaren, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson.

ANNONS
|

Polisen larmades vid klockan 19 under tisdagskvällen till i Önnered i Göteborg, efter att en maskerad man knivrånat en bensinstation och sedan sprungit från platsen.

– Vi har tillsatt flera patruller på plats, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson och fortsätter med att berätta att även en hundpatrull används i sökandet.

Hela bytet hittat

Kort efter att sökandet började så fann polisen det som misstänks vara kniven som användes under rånet. Tillsammans med rånbytet – växelpengar och tobaksvaror – och ett helt ombyte kläder.

– Troligen så har han bytt kläder helt och hållet.

Men hela bytet är också återfunnet?

ANNONS

– Allting som han fick med sig från bensinstationen har vi hittat, säger Stefan Gustafsson.

Rånaren har alltså bytt kläder men lämnat bytet bakom sig?

– Ja, han är ingen Al Capone direkt, den här rånaren. Rånet var planerat, men rånbytet var inte i vikt med insatsen han la.

Sökandet avslutat

Enligt polisen har ingen person skadats under rånet.

– Inte fysiskt.

Sökandet efter gärningsmannen, som beskrivs som en ung man i 16-årsåldern, avslutades vid 19.37. Brottsrubriceringen är rån.

– Alternativt grovt rån, med tanke på användandet av kniv, konstaterar Stefan Gustafsson.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS