Knivman omhändertagen av insatsstyrkan

Insatsstyrkan slog till mot en lägenhet i Frölunda efter att en man beväpnad med kniv betett sig våldsamt i bostaden. Mannen kunde senare omhändertas av insatsstyrkan.

ANNONS
|

Vid 16-tiden under torsdagen larmades polisens insatsstyrka till en lägenhet i Frölunda. En narkotikapåverkad man beväpnad med kniv ska ha befunnit sig i lägenheten.

Mannen ska ha varit sig våldsam mot lägenhetsinnehavaren, som lyckades ta sig ut ur bostaden.

– Innehavaren av lägenheten tog sig ut och larmade polis, säger polisens presstalesperson i region Väst, Stefan Gustafsson.

När polis kom till platsen vägrade den beväpnade mannen lämna lägenheten. När insatsstyrkan var på plats inleddes förhandling med mannen.

Efter ungefär en timme tvingades insatsstyrkan gå in i lägenheten och kunde då omhänderta den beväpnade mannen.

– Insatsstyrkan kunde plocka ut mannen utan dramatik. Han har själv begärt att föras till en vårdinrättning för personer med psykiska besvär, säger Stefan Gustafsson.

ANNONS

Mannen misstänks för hemfridsbrott och narkotikabrott genom eget bruk.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS