Fjällgatans hållplats
Fjällgatans hållplats

Knivattackerade man på spårvagn - greps

I början av juni blev en äldre man oprovocerat knivattackerad. Efter att tagit del av övervakningsfilmerna från spårvagnen grep polisen den misstänkte mannen i torsdags.

ANNONS
|

Det var några dagar in i juni strax innan klockan 13 som knivattacken ägde rum vid Fjällgatans hållplats i Masthugget i Göteborg.

Som GP berättade då blev en äldre man knivstucken av en annan man när de båda precis hade gått av spårvagnen. Enligt vittnen ska mannen ha blivit stucken i benet, i magen och i ryggen.

– Vittnen såg hur offret fick ett eller två hugg med ett vasst föremål, oklart om det är en kniv, saTommy Nyman, polisens presstalesman i region väst till GP.

Mannen ska ha fallit ihop efter att ha blivit stucken och gärningsmannen försvann från platsen. Offret fördes till sjukhus där hans skador kunde konstateras som lindriga, och där hansenare kunde berätta för polisen om händelsen.

ANNONS

Enligt ett vittne som GP talademed stod mannen och fingrade på sin kniv redan på spårvagnen.

– Jag tyckte att det såg märkligt ut så jag ville flytta mig bort från honom, men det var för mycket folk på vagnen, sa personen till GP.

Efter attacken började polisen leta med flera enheter och helikopter efter den misstänkta gärningsmannen, men hittade honom inte. Mannen och offret ska inte ha känt varandra.

I torsdags greps han, efter att ha blivit igenkänd från övervakningsfilmer. Under söndagen häktades mannen på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel.

– Han greps av en slump. Han kändes igen från övervakningsbilderna, säger åklagare Kalle Esbo.

Den misstänkte mannen är i 40-årsåldern och har inte blivit dömd tidigare.

ANNONS