Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Knivattack på krog i centrala Göteborg

Ett bråk på en krog på Vasagatan med flera personer inblandade har lett till flera knivskärningar och att en man i 25-30-årsåldern har fått allvarliga skador. – Det var väldigt tumultartat på platsen, hela krogen blir involverad när någon börjar hugga med kniv, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesman i region Väst. Polisen har under söndagsförmiddagen anhållit en person för knivdådet.

Vid halvett-tiden natten till söndagen uppstod det ett bråk på en krog i Göteborg. En av personerna uppges ha haft en kniv på sig och ska ha gått till attack mot andra kroggäster. Minst tre personer knivhöggs, varav en uppges ha fått mycket allvarliga eller livshotande skador.

Vet du mer? Kontakta GP! Ring/sms:a till 72010 eller mejla till [email protected]!
 

En gripen direkt

Polis och ambulans tog sig till platsen. En man kunde omgående gripas då han pekades ut av flera personer.

– Vi vet inte hur bråket startade eller vad motivet till det var. Det är det vi ska utreda nu, men det är flera som pekade ut samma person som gärningsman. 

Kände de varandra sedan innan?
– Det har vi ingen uppfattning om. Sedan vet vi inte om alla som blev skadade var tilltänkta offer eller om de blandade sig i för att stoppa det som pågick. Det var väldigt tumultartat, säger han.
 

Misstänkt gärningsman skadad

Den misstänkta gärningsmannen blev själv skadad och fördes till Sahlgrenska för vård. Han ska ha fått skador i ansiktet.

Enligt polisen är han känd av dem sedan tidigare. 

Mannen som fick allvarliga skador ska ha blivit knivhuggen i ryggen. Hans tillstånd beskrevs när han fördes till sjukhus som livshotande. Enligt Sahlgrenska Pressjour är det en man in 25-30-årsåldern. Hans läge bedöms som allvarligt men stabilt. 

De övriga två knivskurna fick skador på händerna och kunde vårdas på plats. 
 

Gärningsmannen anhållen

Platsen spärrades av och en kniv har återfunnits. Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord alternativt dråp. Den misstänkte mannen har efter vård på sjukhus nu förhörts och under söndagsförmiddagen kunde polisen i Region Västra Götaland berätta att de har anhållit en gärningsman.

- Personen som vi grep är anhållen, mer än så vill jag inte gå in på, säger Gustafsson.

På söndagsmorgonen var det helt lugnt på Vasaplatsen, inga spår av avspärrningar har hittats.

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.