Klassiska skylten tillbaka efter stormen Malik

När stormen Malik härjade i Västsverige fick korvkiosken vid Mariaplan sin klassiska särskrivna skylt raserad. Men redan nu är den tillbaka.

ANNONS
|

– Nu kommer den! ropar Maria Hahne, som jobbar vid Mariaplans korvkiosk.

En av Majornas och Göteborgs mest kända skyltar sätts på plats igen mitt i det yrande snövädret bara dagar efter att den förra förstörts av en något kraftigare väderlek.

Det var under den sista januarihelgen som stormen Malik drog in över Västsverige och orsakade stor skada på sina håll. Ett av stormens offer var alltså den klassiska skylten på korvkiosken vid Mariaplan. En händelse som knappast gått obemärkt förbi på sociala medier.

Men skylten behövde inte vara halv särskilt länge. Redan på tisdagen tog ett skyltföretag måtten på kiosken för att kunna få fram skyltens ersättare. Och efter lunchtid var det så dags för att rätta till det stormskadade landmärket i stadsdelen. En händelse som gjorde att en hel del nyfikna Majornabor stannade till.

ANNONS

”Stora konsekvenser”

– Jag är så tacksam, säger Maria Hahne.

Maria Hahne vid Mariaplans korvkiosk var väldigt glad över engagemanget för den förstörda skylten.
Maria Hahne vid Mariaplans korvkiosk var väldigt glad över engagemanget för den förstörda skylten. Bild: Thomas Johansson

Företaget Great Signs ligger vid Sisjön och där hade man uppmärksammat den förolyckade skylten på sociala medier. Som en snäll gest hörde Mats Ekholm som jobbar på skyltfirman av sig till Maria Hahne och erbjöd henne att hjälpa till med skylten.

– Vi är småföretagare själva och vet att små händelser kan få stora konsekvenser, säger Mats Ekholm vid Great Signs, skyltföretaget som ersätter skylten.

Han blev förvånad över vilken uppståndelse skyltbytet väckte under tisdagen.

– Det visar ju att kiosken är populär, säger han.

Hur känns det att nu kunna stå bakom en stadens kändaste skyltar?

– Jo men det är roligt. Det kommer vi kunna använda till vår marknadsföring, säger Mats Ekholm och skrattar.

Ihopskrivet?

Förhoppningsvis är skylten nu där för att stanna. Enligt Maria Hahne har skylten förstärkts och kommer att kunna stå emot väder och vind lite bättre.

En sak som många anmärkte på den tidigare kioskskylten var att ordet ”korvkiosk” var särskrivet. Många hade därför frågat Maria Hahne om man passade på att skriva ihop ordet nu när en ny skylt skulle komma på plats.

– Absolut inte! Faktum är att Mats lade till några centimeter mellan orden. Det är så det ska se ut, säger hon.

ANNONS

LÄS MER:Recept på halv special, torskrygg och räkmacka

LÄS MER:Mitt finaste krogminne är en korv med bröd

LÄS MER:Här är korvstaden Göteborg

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS