Krogarna blir av med serveringstillståndet, främst på grund av misskött ekonomi. Men delvis eftersom att den grannarna hade svårt att sova av den höga musiken. Foto: Arkiv / TT
Krogarna blir av med serveringstillståndet, främst på grund av misskött ekonomi. Men delvis eftersom att den grannarna hade svårt att sova av den höga musiken. Foto: Arkiv / TT

Klassisk Göteborgskrog förlorar serveringstillstånd

Restaurangen Cajsa Warg i Majorna blir av med sitt serveringstillstånd, beslutar tillståndsenheten. Huvudorsaken är att ägarna har misskött ekonomin, enligt tillståndsenheten. Även systerkrogen Mohammed Khan förlorar sitt serveringstillstånd enligt samma beslut.

ANNONS
|

Tillståndsenheten i Göteborgs stad har gjort en utredning av bolaget som äger de båda krogarna Cajsa Warg ochMohammed Khan. Restaurangerna ligger intill varandra på samma gata i Majorna. Av utredningen framgår det att bolaget och två av ägarna vid flera tillfällen har misskött sina inbetalningar av skatter och avgifter. Det är framförallt det som är orsaken till att bolagets serveringstillstånd för båda krogarna nu återkallas.

– De har fått flera betalningsuppmaningar och restföringar av skatter och avgifter. Hur många och vilka belopp det handlar om kan jag inte säga, säger Emil Holmsten, handläggare på tillståndsenheten.

Hög musik höll grannarna vakna

Personerna bakom Cajsa Warg och Mohammed Khan driver också en krog i Göteborgs södra skärgård. Det framgår i utredningen att det även där har slarvats med den ekonomiska biten.Restaurangen i skärgården har åkt på två kontrollavgifter från Skatteverket. Bland annat noterades det att all försäljning hade registrerats som kontant betalning.

ANNONS

– Det är framförallt ekonomin som är orsaken tillbeslutet. Men det finns också ett beslut från miljöförvaltningen om att de inte får spela musik i lokalerna, sominte har följts. Det spelar också in,säger Emil Holmsten.

I somras förbjöds Cajsa Warg att användael-förstärkt musik i lokalen. Boende i byggnaden hade under två års tid klagat på att de haft svårt att sova, eftersom det spelades hög musik efter midnatt.

Anmärkning på nykterheten

I utredning tar man även upp ett antal anmärkningar bolaget har fått från andra myndigheter. Polisen hade under en kontroll konstaterat att nödutgångarna varit blockerade och gjorten anmärkning avseende nykterheten på Cajsa Warg.

– De har heller inte haft någon avgränsning av uteserveringen. Men hade det bara varit en sådan här anmärkning hade det inte lett till att serveringstillståndet återkallas. Vi har gjort en samlad bedömning, säger Emil Holmsten.

Bolaget som driver Cajsa Warg och Mohammed Khan har tre veckor på sig att överklaga beslutet.

Personerna som äger Cajsa Wargoch Mohammed Khan meddelar via mejl till GP att de kommer att överklaga beslutet.

ANNONS