Änglagårdsskolan segrade när GP korade vinnaren i årets ungdomsenkät. Kevin Yamoah (tv), Evelina Taffo och Sarah Cabral Svensson.
Änglagårdsskolan segrade när GP korade vinnaren i årets ungdomsenkät. Kevin Yamoah (tv), Evelina Taffo och Sarah Cabral Svensson.

Klass England får åka till England

ANNONS
|

210 minuter i veckan står fotboll på schemat. Det gäller för eleverna på Änglagårdsskolan.

Vi träffar några av niorna från klass England efter ett blåsigt morgonpass på konstgräsmattan i Kviberg.

Anledningen är att England ska till England som en avslutning på tiden i grundskolan. Det var i alla fall plan A en längre tid.

- Tyvärr har det varit svårt att få ihop tillräckligt med pengar till den resan, säger Kevin Yamoah, som gått i Änglagårdsskolan under de fem har den har funnits.

Nu ser det ut att ordna sig ändå, med god hjälp av ett bidrag från GP på 25 000 kronor. Det får klass England för att den har uppfyllt två villkor.

ANNONS

Alla elever i klassen ska ha svarat på vår Ungdomsenkät 2011. Klassen har presenterat bästa idén till vilken resa de vill göra eller bästa motiveringen till vart och varför de vill åka.

- Väldigt bra! Skönt att ha något att se fram emot, säger Evelina Taffo.

Klassen vill besöka en engelsk fotbollsskola, Turnford, som Änglagårdskolan har ett utbyte med. Förra året var en klass därifrån och hälsade på i Göteborg så nu är det läge för ett returbesök - och en returmatch efter förra årets träningskamp.

Mycket fotboll blir det i skolan och på fritiden men Sarah Cabral Svensson har inte tröttnat.

- Nej det är otroligt bra. Jag tycker det är en jättebra kombination att ta ut sig fysiskt och att jobba med skolan, säger hon.

Evelina fyller på:

- Fotbollen gör klassen till en grupp, sammanhållningen blir bättre.

GP:s ungdomsenkät ”Vi i nian” genomförs i år för elfte gången. Tusentals niondeklassare i Göteborgs kommun har besvarat frågorna.

En jury utsåg den vinnande klassen utifrån den bästa motiveringen om vart och varför de vill åka.

ANNONS