Mässan är öppen för allmänheten 4-5 juni.
Mässan är öppen för allmänheten 4-5 juni.

"Killar säger att de är för stela"

ANNONS
|

Allt fler i Sverige upptäcker yoga. Utövarna blir allt fler och nya former tillkommer. Johanna Andersson, en av initiativtagarna till Yoga Games på Svenska mässan, är helt säker på att det beror på att yoga är på väg att bli mer tillgängligt.

– Det är mitt i city, mitt emot Liseberg, det tycker jag är så härligt. Det är modernt, det är urbant.

Under en träningsresa till Portugal yogafrälste Johanna Andersson fyra skeptiska killar på eventbyrån EWC i Göteborg. Direkt föddes idén till Yoga Games. Att visa fördelarna yoga kan ge för alla.

Vill förändra synen på yoga

Johanna Andersson menar att yogavärlden blivit otillgänglig mycket på grund av hur media framställt det. De som synts i samband med yoga har haft konstiga kläder, varit vegetarianer och pratat sankrit. Hon tror att det skrämt iväg många.

ANNONS

– Många tror att de inte passar i yogavärlden. Framför allt killar säger ofta att de är för stela. Men kom igen, inte skulle man säga att man är för svag för att gå på gymmet. Man behöver inte äta grönsaker och åka på yogaresor, man kan köra lite på morgonen och ta ett glas champagne och en räkmacka efteråt om man vill det, säger Johanna och är medveten om att hon går emot många andra tränares syn på yoga.

Hon vill få bort synen på yoga som något mystiskt och flummigt. Men samtidigt är den mentala biten är en stor del.

– När flygbussen fastnar i trafiken eller relationer krånglar så tänker jag alltid att det är det här jag har tränat för. Jag använder tålamodet och lugnet från yogan och tänker: du, jag stod på huvudet imorse, detta är ingenting.

Anordnas för första gången i Göteborg 3-5 juni på Svenska Mässan

Öppet för allmänheten 4-5 juni

Föreläsningar och workshops samt ca 40 yogaklasser varje dag

ANNONS