Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Genrebild Polis Bild: Ola Folkesson

Kidnappade hunden Coco återfunnen

Hunden Coco som kidnappades vid en dramatisk bilstöld i fredags är återfunnen. Pudeln satt i bilen som på söndagsmorgonen hittades på Kruthusgatan i Göteborg.

Bilstölden skedde vid middagstid i fredags i Herrljunga. Då drogs den 80-åriga kvinnan som äger bilen – och hunden Coco – ut ur bilen av en man. Hon satte sig till motvärn och blev skadad av mannens yxa. Han försvann därefter med bil och hund.

Under lördagen greps mannen i Göteborg och anhölls av åklagare, misstänkt för bland annat grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Parkeringsvakt fann Coco

Någon upplysning om bilen eller hunden lämnade han inte till polisen. Det var i stället en parkeringsvakt som vid 09-tiden på söndagen upptäckte bilen, och hunden, på en långtidsparkering på Kruthusgatan.

– Jag har precis fått reda på det. Det är så kul! Otroligt att hunden har överlevt två dagar i en bil, säger ett barnbarn till den 80-åriga kvinnan.

Tillsammans med sin syster har hon engagerat sig hårt för att hitta Coco, genom att lägga ut uppgifter på Facebook och uppmana vänner att hjälpa till att leta.

LÄS MER: Man stal bil och hund – polis vädjar om hjälp

– Framförallt min syster och mina föräldrar åkte omkring hela dagen i går och letade efter Coco, och de har inte sovit på hela natten, säger den unga kvinnan, som själv var på bröllop i går och därför inte tog så stor del i letandet.

Hur är det med din farmor?

– Hon är skadad efter bilstölden och har varit på sjukhus. Men hon bor hos sin syster i Herrljunga. Coco är på väg dit nu, säger barnbarnet.

Ulla Brehm, presstaleskvinna hos polisen, berättar att polisen haft ett intensivt arbete i gång med att hitta den stulna bilen, och hunden.

– Uppenbarligen har den anhållne mannen inte velat eller kunnat berätta var bilen fanns. Nu var det i stället en observant p-vakt som hittade den i Gullbergsvass.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.