Kemläckage visade sig vara vatten

Räddningstjänsten befarade att en container innehållandes ett frätande ämne läckte ut i Älvsborgshamnen i Göteborg. Den frätande vätskan visade sig senare vara vatten.
– Vi har avslutat insatsen, säger Peter Zettersten på räddningstjänsten.

ANNONS
|

Larmet om läckaget ringdes in till SOS vid 14.15-tiden på torsdagen. Enligt räddningstjänsten så rörde det sig om ett läckage från en container placerad på att fartyg i Älvsborgshamnen i Göteborgs hamn.

– Det läcker en tunn stråle. Vi är där på plats med enheter från Torslanda, Lundby, Kortedala och Lerum, berättade Lars Larsson, på räddningstjänsten en halvtimme efter larmet.

Räddningstjänsten befarade att den 30 ton tunga containern läckte ut det frätande ämnet metakrylsyra. Räddningstjänsten skickade därför ut flera styrkor med avancerad utrustning som används i samband kemiska utsläpp.

16.10 avslutades insatsen efter att räddningstjänsten arbetat med att täta läckan från en ventil som inte läckte ut containerns innehåll utan vanligt vatten.

ANNONS

– Jag vet inte om vi lyckades täta läckan, men det visade sig inte handla om något farligt ämne, säger Peter Zettersten.

ANNONS