Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Kaos på Gothia cup-festen

Gothia Cup-festen på Scandinavium utvecklade sig till en kaotisk tillställning på fredagskvällen.

- Här är tumultartat. Det har släppts in för mycket folk och det är massor av folk som springer runt i foajén. Vi har haft flera ungdomar som svimmat, berättar en person som arbetar i Scandinavium.

Enligt denne pågår det diskussioner om att avbryta festen, kallad Gothia Cup Festival, i förtid.

Klockan 22.30 skall en känd dj börja sin show på scenen.

Gothia cups presschef Peter Kymmer bekräftar att festivalen på Scandinavium hamnat i svårigheter.

- Det får bara vara 2500 personer på golvet och det är det nu. Men dessutom har vi 500 personer i kö utanför Scandinavium och ett okänt antal personer i foajén.

- Nu försöker man få upp folk på läktaren. Men många vill inte dit, säger Kymmer som inte har någon uppgift om hur många personer som totalt finns inne på Scandinavium.

Maxantalet för arrangemanget är 8 000 personer.

Förs det diskussioner om att bryta arrangemanget?

- Det har jag inte hört något om.

Vid 23-tiden hade kaoset i Scandinaviums foajé börjat lägga sig. Detta sedan beslut fattats att 4000 personer fick vara på golvet.

Efter klockan 22 släpptes inga fler ungdomar in. Bland de hundratals ungdomar som ändå fortsatte att stå utanför huvudingången fanns en 16-årig kille.

- Det känns för jävligt. Man känner sig lurad, säger han och visar upp bandet runt handleden som skulle gett honom entré till festen.

- Det är inte så mycket för pengarna, utan mer för att man sett fram emot att gå på festen, säger han.

Fredrik Steen, ledare för P13-laget från Västerås IK, stod utanför entrén och spanade efter tre av sina spelare som lyckats komma in, och vid den här tiden lovat att komma ut.

- Det borde varit en dörr för ledare så att vi kunnat gå in och hämta ungarna.

Han talade med några av de många poliserna som fanns utanför Scandinavium, och fick några av dem att ställa sig framför utsläppet.

- När jag kom hit för en kvart sedan stod det massor med ungdomar som inte vågade gå ut, för att det stod så många ungdomar utanför. Det är ju inte speciellt trevlig stämning här utanför, konstaterar Fredrik Steen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.