Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/9

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Kaos i kollektivtrafiken i centrala Göteborg

En spårvagn drabbades av ett fordonsfel vid Brunnsparken och stoppade kollektivtrafiken i centrala Göteborg. Efter två timmar var vagnen bärgad, men stoppet orsakade stora följdförseningar.
– Vi har kraftiga förseningar på hela spårvagnsnätet, säger Agim Zekaj, vid Västtrafik.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Det var runt 14.30-tiden som en spårvagn fastnade på spåret mellan Brunnsparken och Kungsportsplatsen efter att den drabbats av ett fordonsfel.

– Det är en spårvagn som står där med fordonsfel, den står mittemot NK i riktning mot Kungsportsplatsen. Så det är ingen spårvagnstrafik just nu från Brunnsparken upp mot Kungsportsplatsen i den riktningen, sa Agim Zekaj, vid Västtrafik störningshantering.

Flera linjer drabbades av stoppet som beräknades vara avklarat ungefär vid 16.30.

"Det är enorma köer"

Strax innan klockan 16 blev det ytterligare ett stopp vid Brunnsparken då en buss drabbades av ett fordonsfel. Men ungefär 20 minuter senare kunde bussen rulla från platsen.

Det bildades snabbt långa köer med både bussar och spårvagnar i området kring Brunnsparken och Centralstationen till följd av stoppen.

– Det är enorma köer, de står över Götaälvbron hela vägen bort till Hjalmar Brantingsplatsen. Man får räkna med stora följdförseningar efter de fordonsfel vi har haft, sa Brian Hansen vid Västtrafiks störningsjour.

De långa köerna resulterade även i förseningar för stora delar av spårvagnsnätet i hela Göteborg. Bland annat var det förseningar för spårvagnar i Biskopsgården, Bergsjön och Kortedala.

En lastbil stod även i korsningen mellan Östra hamngatan och Södra hamngatan och arbetade med ledningarna.

– Jag har inga uppgifter om lastbilen, men förmodligen handlar det om att de försöker få iväg spårvagnen som fått stopp där, berättade Agim Zekaj.

Stopp i centrala Göteborg avklarat

Strax efter klockan 16.30 meddelade Västtrafik att vagnen mellan Brunnsparken och Kungsportsplatsen var undanröjd och att stoppet var avklarat.

Däremot är det stopp i spårvagnstrafiken för linje 2 och 4 mellan Lana och Mölndal på grund av ett fordonsfel. Västtrafik har satt in ersättningsbussar på sträckan.

– Det enda stoppet vi har nu är Lana och Mölndal, men det kommer vara kraftiga förseningar i hela spårvagnsnätet i ett par timmar framöver, säger Agim Zekaj.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.