Kallt läge för studenter

ANNONS
|

Elin Bengtsson har lager av varma kläder och sveper in sig i både täcke och filt för att få upp värmen i sin studentlägenhet vid Gibraltargatan.

- Man sitter och fryser hela tiden. Det var lika illa förra vintern, men när folk försökte få hjälp kom bovärdarna bara och sa att det är så det är.

Chalmers Studentbostäder har fått "otaliga felanmälningar", enligt stiftelsens vd Joachim Wallin.

- Kylan är ett generellt problem. I vårt fall berodde det på ett pumphaveri under julhelgen som bör vara åtgärdat. Lägenheterna ska hålla minst 20 grader nu, säger han.

Men när GP strax därpå ringer till Pär Darell, som är förkyld och hemma i Emilsborg, upplever han ingen större förbättring.

ANNONS

- Jag känner på elementet, och det är bara lite ljummet. Värmefläkten jag fick av pappa måste fortfarande stå på. Många sätter på spisen och öppnar ugnsluckan för att få lite värme när termometern bara visat 16 grader i huset, säger han.

I början av veckan kom besked om att bygglovet vunnit laga kraft. Chalmers Studentbostäder får bygga hundra nya lägenheter i två våningsplan ovanpå dagens 318 lägenheter vid Gibraltargatan.

Samtidigt passar man på att renovera de gamla lägenheterna, vilket också kan förbättra värmen.

- Det finns alltid problem i kåkar med gammal utrustning. Men upphandlingen har börjat och husen ska bli bättre, säger vd Joachim Wallin.

Än är det inte klart om studenterna kan bo kvar under ombyggnadstiden.

ANNONS