Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Regnskurar är att vänta under veckan  Bild: Johan Nilsson/TT
Regnskurar är att vänta under veckan Bild: Johan Nilsson/TT

Kallfront från Ryssland på väg in

När en kallfront från Ryssland nu drar in över Göteborg är förra veckans högsommarvärme ett minne blott. I stället bjuder veckan både på oväder och lägre temperaturer. Fram till helgen blir det dock åter soligt och lördagen väntas toppa med temperaturer på 23 grader.

Den senaste tiden har det varit högsommarvärme i Göteborg, med temperaturer på över 30 grader. Men nu väntas svalare tider. En kallfront från Ryssland är nämligen på väg in och veckans prognos visar både på en del skurar och lägre temperaturer på omkring 15-25 grader.

– Stora delar av Götaland och västkusten väntar regn, berättar Stina Karlsson, meteorolog på Foreca.

På tisdag är det dock fortfarande varmt, enligt prognosen kommer termometern att landa på någonstans runt 20-25 grader. Men kallare luft ifrån Ryssland kan ge en urladdning med både skurar och åska. Det lite ostabilare väderläget förväntas hålla i sig under några dagar.

– Det håller i sig på onsdag och under torsdagen är det lite lättare regn, säger Stina Karlsson.

Under onsdagen och torsdagen väntas det bli som kallast, i nuläget ser det ut att bli 16-19 grader dagtid.

Soligt till helgen

Under helgen fortsätter det vara mer normala sommartemperaturer på omkring 20 grader. Det kan även bli några småskurar och en del växlande molnighet, men desto mer chans till sol. Helgens temperatur väntas toppas under lördagen, där prognosen visar på 23 grader.

I nästkommande vecka är prognosen att de mer normala sommartemperaturerna håller i sig, och likaså det lite mer växlande väderläget med mindre skurar och sol om vart annat.

Fortsatt brandrisk utfärdad i hela landet

Förra veckan rådde det extrem brandrisk i Göteborgsområdet, något som håller i sig även denna vecka. Det är fortsatt väldigt torrt i skog och mark och likt förra veckan ansvarar man själv för den eld som görs upp.

– Det är brandrisk utfärdat i hela landet, berättar Stina Karlsson.

LÄS MER: Extremt stor brandrisk längs Västkusten

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.