Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Körde på fyra bilar – misshandlades

Med en stulen bil ska 28-åringen ha kört på flera andra bilar i Gamlestan. Straffet kom direkt – när han misshandlades av de drabbade bilägarna.

Polisen fick under lördagskvällen ta emot flera samtal från personer som berättade mer eller mindre dramatiska berättelser om en händelse på Brahegatan i Gamlestan vid åttatiden på kvällen.

Till en början handlade larmet om tre personer som slog en fjärde, men snart fick polisen samtal om att fler än så var inblandade.

- Vid något tillfälle fick vi in uppgifter om att det rörde sig om mellan 30 och 40 personer som bråkade. I ett sådant skickar vi flera patruller för att kunna garantera vår egen säkerhet, säger Sven Persson, biträdande vakthavande befäl vid polisens ledningscentral.

Det är dock oklart hur många som deltog i slagsmålet.

- Det är naturligt att en sådan här händelse drar till sig folk. Men vi vet inte vilka som har deltagit och vem som har gjort vad.

Enligt polisen ska tumultet ha startat med att mannen som sedan misshandlades stal en bil och körde på fyra andra fordon på gatan. När bilägarna upptäckte vad han höll på med ska de ha svarat med att misshandla honom.

Ingen av bilägarna är dock frihetsberövad i nuläget. Det är däremot den 28-åriga misstänkta biltjuven, som också misstänks för drograttfylla.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.