Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Körde in i elstolpe – allvarligt skadad

En bil har kört in i kraftledningsstolpe på Ljusårsvägen i Göteborg. Föraren uppges vara allvarligt skadad. – Vi har hört över radion att stolpen ligger över vägen, sa Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl vid polisen i region Väst, tidigare idag.

En man i 45-årsåldern körde vid niotiden på torsdagsförmiddagen in i en kraftledningsstolpe på Ljusårsvägen i Bergsjön, Göteborg. Kollisionen ska ha varit så kraftig att stolpen välte omkull. Kraftledningen hängde ett tag över vägen och utgjorde en fara för allmänheten.

– Den här ledningen hänger på låg höjd och är strömförande, så vägen är avstängd. Man jobbar just nu för att få bort den, sa Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl vid polisen i region Väst, tidigare idag.

Mannen som körde var ensam i bilen och är förd till sjukhus med en huvudskada. Exakt hur omfattande skadan är, är oklart, men han ska ha varit vid medvetande när han lämnade platsen.

– Olyckan är klar på plats och en man är förd till sjukhus. Det pratades inledningsvis om alklvarliga skador men han var talför när han fördes iväg, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen i region Väst.

– Vi ska åka och prata med honom, men det finns inga misstankar om rattonykterhet, säger Ann-Christin Löfstrand.

Oklar olycka

Vägen var helt avstängd i några timmar medan man jobbade med att få upp kraftledningen och bärga bort bilen. Vad som orsakade olyckan, vet man inte.

– Det verkar inte vara halt. Vi vet inte vad det kan ha berott på, säger Ann-Christin Löfstrand,

Vet du mer? Är du på plats? Kontakta GP!

Via mejl: [email protected]

Telefon: 031-17 20 10  

MMS/SMS: 720 10

Texten uppdateras. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.