Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Köpte smuggelsprit med kommunens bil

En personal i Mölndals stad använde kommunens bil vid köp av smuggelsprit. En händelse de ansvariga ser mycket allvarligt på.

Det var i början av maj som flera privatpersoner i Åbyområdet kunde bevittna en pågående försäljning av alkohol från en skåpbil. En av köparna var en person som tog sig till platsen i en av Mölndals stads bilar.

– Det är jättetråkigt när något sådant inträffar. Vi ser jätteallvarligt på detta och det ligger inte i linje med vad Mölndals stad står för, säger informationschefen Anna Hiller.

Händelsen har utretts internt och den utpekade personen har fått förklara sig för sina chefer om vad som hände. Cheferna har dessutom delat ut en skriftlig varning till den anställde.

– Vi har gjort det klart att våra bilar inte får användas i sådana sammanhang. Vår verksamhet bedrivs med skattemedel och då har vi ett mycket stort ansvar att inte figurera på fel ställen, säger säkerhetssamordnaren Matilda Johansson.


En generell information har gått ut till kommunens anställda om vad som förväntas av den som företräder Mölndals stad och exempelvis bär dess kläder eller använder bilar med stadens emblem. Men någon polisanmälan har inte lämnats in.

– Nej, inte för att vår bil användes och vad gäller försäljningen av smuggelsprit så är det ett polisärende, säger Matilda Johansson.

Polisen i Göteborg syd konstaterar att ett larm om alkoholförsäljning inkommit, men att bilen hann lämna platsen innan någon polisbil kunde skickas dit. Och i brist på bevis har ingen anmälan upprättats.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.