Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Midsommartrafiken på E6:an genom Göteborg.
 Bild: Adam Ihse/TT
Midsommartrafiken på E6:an genom Göteborg. Bild: Adam Ihse/TT

Kö på E6 efter bilkrock

Mitt i midsommarrusningen strular det i trafiken på E6. Två personbilar har krockat och en person har förts till sjukhus. En annan bil har fått stopp och köerna har sträckt sig flera kilometer längs motorvägen.

Vid lunchtid på torsdagen krockade två personbilar på E6 strax söder om Angeredsbron, mellan Kärramotet och Klarebergsmotet, i norrgående riktning.

Räddningstjänst, ambulans och polis larmades till platsen. En person har förts till sjukhus, men ska enligt polisen inte vara allvarligt skadad.

Inledningsvis var två filer avstängda.

– En fil är nu öppen, men det går sakta förbi där, säger Kalle Kivistö, larm- och ledningsoperatör vid Räddningstjänsten Storgöteborg.

Olyckan orsakade därmed kilometerlånga köer på motorvägen.

– Köerna har vuxit en del och är nästan sju kilometer långa, sa Claes Hedberg, vägtrafikledare på Trafikverket, strax innan klockan ett.

Olyckan skedde precis när midsommartrafiken började ta fart.

– Folk börjar åka nu för att hinna fram. Vi rekommenderar att man sänker hastigheten, håller avstånden och tar tid på sig. Stressa inte, sa Claes Hedberg.

Vid ett-tiden meddelade Trafikverket dessutom att en bil har fått stopp på E6, norrgående riktning, strax norr om Angeredsbron vilket förvärrade köerna ytterligare.

– Bussfilen är blockerad så kollektivtrafiken kör ut i de allmänna körfälten, sa Claes Hedberg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.