På tisdagen inleddes den fyra veckor långa nollningen med att 2 400 nya studenter välkomnades till Chalmers i en gigantisk happening på Götaplatsen.
På tisdagen inleddes den fyra veckor långa nollningen med att 2 400 nya studenter välkomnades till Chalmers i en gigantisk happening på Götaplatsen.

Kårordförande vill ha nollning med stil

ANNONS
|

I april genomförde GP en granskning av kårkulturen inom Chalmers. "Det sups i hissar, på toaletter och i datasalar. Väktare hittar spyende och medvetslösa studenter i skolans lokaler", skrev GP då. En genomläsning av incidentrapporter från förra året, visade att det i snitt skett två väktaringripanden i veckan på skolan under 2012.

Artikelserien väckte stor uppmärksamhet och det är tydligt att det har satt sina spår. I mejlet skriver kårordföranden vidare:

"Vi kommer inte att klara en ytterligare granskning av högskolan eller media utan att det kommer att inskränka vår frihet [...] För att vi ska kunna ha kvar det studentliv som vi har på campus i dag krävs det att vi har en bra relation med högskolan."

ANNONS

Men att kåren eller Chalmers ledning skulle vara nervösa inför årets nollning – eller mottagning, som det också kallas – förnekas bestämt av Johanna Svensson:

- Vi har en bra dialog med högskolan. Mejlet är bara en del av vårt proaktiva arbete. Vi har lärt oss att det är bättre att reagera innan någonting har hänt, snarare än efter, säger hon.

Av mejlet framgår också att den som bryter mot reglerna ovillkorligen kommer att straffas, till exempel genom avstängning från kårens verksamhet. Diskriminering, hets och pennalism är exempel på sådant som inte kommer att tolereras.

Kårordföranden avslutar e-postutskicket med en uppmaning om att tillsammans jobba för "en långsiktig kulturförändring".

Nollningen pågår under fyra veckor.

ANNONS