Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Julen kan bli vit eller blöt

Allra närmast ser Göteborg ut att drabbas av en köldknäpp. Till jul är det fortfarande mycket osäkert om det blir snö eller slask.

Nu är det inte många dagar kvar till dopparedagen. Vädret kommer dock hinna slå om både en och två gånger. Söndagen förväntas bli en kall historia.

– Det blir mest uppehåll, men eventuellt kommer lite låga moln från natten att hänga kvar. Om det blir så kommer dessa moln att lösas upp mot eftermiddagen, säger Ian Engblom, meteorolog Foreca.

Temperaturerna väntas ligga runt 3-4 minusgrader under söndagen. Kylan blir dock inte långvarig. Redan till på måndag blir det lite mildare.

– Det mulnar på och det blir risk för nederbörd. Fast det är i nuläget oklart om nederbörden kommer att lyckas ta sig in över Göteborg. Den kan försvinna ut mot Danmark också, berättar Engblom.

Temperaturerna jobbar sig upp

Mitt på dagen på måndag förväntas det bli runt en plusgrad. Temperaturen fortsätter att långsamt jobba sig uppåt på tisdagen.

– Det blir fortsatt milt väder och mestadels mulet. Det finns en liten risk för skurar, men överlag blir det troligtvis uppehåll.

Termometrarna förväntas visa runt 3-4 plusgrader. Till på onsdagen spås det bli ännu lite varmare.

– Då ser det ut som att det blir 4-7 grader varmt. Det är ovanligt varmt för årstiden. Det kan möjligen komma någon regnskur, men det blir i så fall inget ihållande regn, förtydligar Forecas meteorolog.

Snön förväntas finnas inåt länet

Fram mot jul ser vädret i nuläget högst osäkert ut. På Foreca understryker man att det är en högst preliminär prognos som utfärdas.

– Just nu ser det ut att bli kyligt dagen före jul, till följd av nordvindar, men sen kommer mildare luft under natten, säger han och tillägger:

– Det kan bli nån plusgrad under dagen på julafton. I nuläget ser det också ut som att det finns risk för lite nederbörd. Tidvis kan det röra sig om snö, men troligen lutar det mer åt regn, ifall prognosen håller sig, avslutar Forecas meteorolog, Ian Engblom.

Är man ute efter snö någonstans i länet så är rekommendationen att röra sig upp mot Sjuhäradsbygden.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.