Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

På söndag är det premiär för Joakim Lamottes nya intervjupodd "Lamotte möter" på GP.SE.

Joakim Lamotte: "Det finns så många meningslösa kändisar"

Sveriges tyngsta profiler i djupa samtal om det mest oväntade från deras liv. Nu har GP-profilen Joakim Lamotte premiär för sin nya podd "Lamotte möter":– Det finns så många meningslösa kändisar i dag. I min podd ska vi möta folk som verkligen har saker att berätta, säger Joakim Lamotte.

Söndagen 20 mars lanserar GP Online sin nya intervjusatsning "Lamotte möter". Konceptet är enkelt, GP-krönikören och journalisten Joakim Lamotte träffar några av Sveriges mest kända profiler, i djupa samtal om deras liv, åsikter och verklighet. Materialet publiceras som text och podd som man kan lyssna på i mobilen eller datorn. Tanken är att du ska få veta något helt nytt om en superkändis du sett

– Mitt mål är att träffa folk från Sveriges kändiselit och prata om deras liv men även ta tempen på var de står i heta frågor. Målet är att ta reda på så mycket som möjligt om personer jag tycker är intressanta, säger Joakim Lamotte.

Så räkna med att samtalen blir av det oväntade slaget. Den som följt Joakim Lamotte vet att han inte är rädd för att sticka ut hakan och tycka till om ämnen som Sverige älskar att prata om:

– Samtidigt har jag ingen lust att träffa vilken kändis som helst. Det finns så många meningslösa kändisar i dag. I min podd ska vi möta folk som verkligen har saker att berätta, som har upplevt heller gjort saker som sticker ut. Jag gillar folk som har sett livet från olika sidor och som vågar prata om det. Vi får se helt enkelt vilka jag kontaktar, säger han.

Lamotte har de senaste åren inte bara varit en uppskattad och omdebatterad GP-krönikör, utan även gjort stor succé på Facebook. Med videos om allt från barnuppfostran till politik har hundratusentals svenskar följt) hans selfie-videos. Och nu hoppas han att succén ska följa med till intervjupodden:

– Det kommer bli grymt kul och jag kommer jobba stenhårt för att det här kommer att bli så bra som möjligt. Läsarna och lyssnarna får förhoppningsvis veta rätt så oväntade saker om en del av Sveriges mest kända personer, säger Joakim Lamotte.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.