Jas-plan flög över Göteborg

Två Jas-plan flög över centrala Göteborg vid klockan 15 på söndagen. Det var en ceremoniell flygning för att uppmärksamma Veterandagen.

ANNONS
|

Den 29 maj varje år firas Veterandagen. Det finns cirka 100 000 veteraner i Sverige och cirka 15 000 i Göteborgsområdet. Det är personer som har varit utsända av svenska staten i olika fredsfrämjande och humanitära uppdrag.

Johanna Frejme, kommunikationschef på Älvsborgs Amfibieregemente, var på plats på årets firande i Göteborg.

– I Göteborg firar vi genom en parad från Götaplatsen till Gustav Adolfs torg samt en ceremoni med bland annat tal, musik, kransnedläggning och överflygning med två Jas 39, skriver Johanna Frejme till GP, kommunikationschef å Älvsborgs Amfibieregemente.

Veterandagen firas på flera orter runt om i landet under söndagen. I år uppmärksammas framförallt de veteraner som deltog i FN:s fredsbevarande styrkor på Cypern mellan 1964 och 1993.

ANNONS

Det lokala firandet i Göteborg arrangeras av Göteborgs stad tillsammans med Försvarsmakten, Polismyndigheten region väst och flera olika veteranföreningar.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS